Home > Què fem

Centres de Tractament Integral

QUÈ SON ELS CTI?

Els Centres Integrals de Tractament (CTI) permeten oferir una major cobertura de serveis, ampliar la oferta de programes existents en el territori, així com una millor adaptació a la problemàtica concreta de cada zona on es presenten, plantejant la intervenció des d’equips multidisciplinars i altament professionalitzats.

ON ESTEM?

 

QUÈ OFEREIXEN?

Els CTIs ofereixen programes ambulatoris per al tractament d’addiccions a substàncies i comportamentals. A més ofereixen recursos per a famílies i actuacions i programes de prevenció.

PROGRAMES I DISPOSITIUS DELS CTI’S

Unitat de Diagnòstic: s’atenen totes les demandes que es reben tant per part de les persones que ho necessiten com per els familiars que volen rebre algun tipus d’informació. Des de l’equip de diagnòstic es fa una valoració del cas a partir d’una sèrie de variables (situació social, laboral, mèdica, psiquiàtrica, judicial...) que ens facilitaran saber quin programa s’adapta millor a la persona.

Reinserció: darrera fase dels programes residencials finalitza amb una fase formativa de reinserció social, amb l`objectiu d`aconseguir l`autorealització personal, la inserció laboral i la integració autònoma i satisfactòria en l`àmbit familiar i social.

Programa Horabaixa: dirigit a persones consumidores de drogues amb suficients recursos personals i socials per a realitzar un procés terapèutic en paral·lel amb una vida normalitzada i sense la necessitat d’allunyar-se del seu entorn habitual.

Centre de dia: el centre de dia és un dispositiu integral d`atenció a les addiccions que està a l`abast de totes aquelles persones que requereixin un tractament personalitzat a les seves característiques i necessitats.
Al centre es poden realitzar diferents activitats educatives, terapèutiques, d`oci i temps lliure i trobar un espai on tractar les diferents problemàtiques.

Tractament de l`alcoholisme: des d’aquest programa donam resposta a les persones que presenten problemes amb l’alcohol amb un model de tractament ambulatori.

Addiccions comportamentals: destinat a persones amb un problema d’addicció comportamental primari i l’entorn familiar, soci-laboral així com les seves característiques personals li permetin realitzar un tractament de manera ambulatòria.

Projecte Jove: destinat a donar una resposta a la problemàtica tant d’addicció a substàncies com d’ús problemàtic de tecnologies digitals entre la població més jove.

Escola de famílies: un espai dirigit a totes aquelles persones, famílies, professionals i la societat en general que tinguin interès o inquietuds diverses sobre les diferents àrees del fenomen de les addiccions i de l’educació. Tant des d’una perspectiva d’informació, orientació, prevenció i/o tractament.

Prevenció: les actuacions preventives del consum de drogues i altres addiccions es duen a terme en diferents nivells: institucions, empreses, centres educatius i associacions.


 
On vius? contacta amb nosaltres.
Estam a Mallorca (Inca, Manacor), Menorca i Eivissa.

   

Info Cookies

Usem cookies, creiem que ajuda a tenir millors experiències web. Prem AQUÍ   per a més informació
Rebutjar Acceptar